03/01/2010 Vilaller aprova un conveni per aprofitar la biomassa forestal per a la calefacció

L'Ajuntament de Vilaller va aprovar dimecres passat durant una sessió plenària un preconveni amb una empresa especialitzada amb seu a la Vall Fosca per realitzar un estudi sobre la rendibilitat de l'aprofitament de la biomassa forestal per implantar un sistema de calefacció en diversos equipaments del municipi.
Segons va explicar l'alcalde de Vilaller, Jaume Monsó, el preconveni amb l'empresa de la Vall Fosca contempla l'estudi de la possibilitat d'instal·lar aquest tipus d'energia elèctrica a l'escola de primària, en el menjador escolar d'aquest centre educatiu i a la Casa de Cultura de la població. El preconveni aprovat és només per estudiar la viabilitat d'aquest nou sistema de calefacció que s'està començant a implantar en nombrosos municipis de l'Estat.

Experiències pioneres

En comarques veïnes com el Pallars Sobirà s'ha dut a terme ja avanços en aquest tipus de projectes. L'Ajuntament de Sort impulsa la instal·lació de calderes de biomassa per alimentar amb residus vegetals procedents dels boscos els sistemes d'aigua calenta i calefacció del col·legi, la residència per a la tercera edat i fins i tot la caserna de la Guàrdia Civil. La implantació progressiva d'aquesta tecnologia a tots els edificis públics del municipi es farà aprofitant obres de reforma o ampliació. La primera central de biomassa forestal de l'Estat que emprarà residus forestals com a combustible per generar energia elèctrica es va inaugurar el passat mes de juliol a Guadalajara (Castella-la Manxa), amb un doble objectiu: generar energia i prevenir incendis mitjançant l'aprofitament de residus vegetals del bosc. L'Ajuntament de Vilaller també va ratificar dimecres passat en el ple municipal el conveni amb la Conselleria de Governació per al programa Viure a poble, que preveu una inversió d'un milió d'euros en el municipi per a la seva dinamització socioeconòmica.

LA MAÑANA (03/01/2010) - Vilaller aprueba convenio para aprovechar la biomasa forestal para la calefacción

http://www.ctfc.es/infobio/det_noticies.asp?id=Vilaller_conveniB40181&lln=cat

http://sortactual.wordpress.com/2010/01/03/vilaller-aprueba-un-convenio-para-aprovechar-la-biomasa-forestal-para-la-calefaccion/