8/06/2015 Franz Soliva de FRANC ALOU sotscampió del campionat de motoserristes del Pallars

enllaç al programa lleidaemprènAhir dia 8 de juny es va celebrar el concurs de motoserristes del Pallars a Rialp, on s’hi incloïen proves del campionat mundial de motoserrista, amb 6 participants amb molt bon nivell.

Franz Soliva, treballador de Franc Alou i veí de la Pobla de Segur, va quedar-ne sotscampió.

1/05/2014 FRANC ALOU seleccionada per participar a LLEIDAEMPRÈN de la Cambra de Comerç de Lleida

enllaç al programa lleidaemprènL’empresa FRANC ALOU ha estat seleccionada per participar en un estudi d’emprenedoria i creació d’empreses a les comarques de Lleida, que promou la Cambra de Comerç de Lleida, amb el suport de la Diputació de Lleida.

L’objectiu del programa LLEIDAEMPRÈN és conèixer les necessitats dels i les emprenedores a les comarques de Ponent, a partir de l’experiència de cinc empreses.

Aquí podeu veure el nostre vídeo d’emprenedoria on expliquem la nostra experiència i on analitzem les claus d’èxit, els avantatges competitius, les dificultats amb què ens hem trobat, etc.

 

 

12/06/2013 FRANC ALOU participa a la 47a Fira PROMOPALLARS de la Pobla de Segur (15 i 16 de juny)

Cartell de promoció de la fira promopallars 2013En el marc de la 47a Fira Promopallars de la  Pobla de Segur que, enguany gira entorn a la fusta, FRANC ALOU hem realitzat una sortida tècnica a les escoles de Vilaller i a la piscina de Pont de Suert amb l’objectiu de conèixer exemples propers d’aprofitament de biomassa forestal per a usos energètics.

Durant els dies de la fira, organitzada per l’Ajuntament de La Pobla de Segur, farem vàries demostracions d’estellat de fusta i ens podreu trobar al nostre estand de la fira.

Programa de la fira


ArtCreative Design and Custom coding

Notícia a Pirineus TV (12/06/2013)

15/10/2012 FRANC ALOU, empresa seleccionada com a exemple de bones pràctiques en el BIOMASS TRADE CENTRE II

FRANC ALOU hem estat seleccionats com a exemple de bones pràctiques, en el marc del projecte internacional Biomass Trade Centre II, que lidera el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC), i que té com a objectiu principal incrementar la producció i l’ús d’energia procedent de la biomassa llenyosa.

Els tècnics del projecte han valorat la infraestructura i els equips de què disposem i que ens permeten produir i subministrar estella, amb un procés previ d’emmagatzematge i assecatge, utilitzant una xarxa de magatzems pròxims als punts de consum. Els magatzems de biomassa, construïts amb fusta, permeten l’assecatge de l’estella gràcies a la seva ventil·lació oberta i creuada i actuen fent més eficient el transport de la matèria primera (biomassa primària) i del producte transformat (estella forestal) fins al destí final.

Com que utilitzem matèries primeres de proximitat per a subministrar biomassa a les calderes, s’ha considerat que FRANC ALOU generem un impacte positiu sobre el territori.

Per a més informació sobre el projecte: Biomass Trade Centre II

Exemple de bones pràctiques: Centre d'emmagatzematge i transformació d'estella forestal d'Envall

29/06/2012 FRANC ALOU participarà en la demostració del procés d'estellat de la Jornada sobre Bioenergia Forestal de la Val d'Aran

El Centre Tecnològic Forestal de Catalunya i el Conselh Generau d’Aran han organitzat una jornada sobre bioenergia forestal a Vielha, en el marc del projecte Biomass Trade Centre II. L’objectiu de la jornada és promoure les aplicacions energètiques de la biomassa forestal: producció, tecnologies, models de negoci, possibilitats pel desenvolupament forestal, rural, energètic i empresarial al voltant de la bioenergia forestal. La jornada està adreçada a gestors de forests i propietaris, cooperatives, agricultors i pagesos, empreses de treballs forestals, empreses de la fusta, instal·ladors, consumidors de calor, entre d’altres. L’acte final de la jornada comptarà amb una demostració del procés d’estellat, a càrrec de l’empresa de la Vall Fosca, FRANC ALOU.

Per a més informació consulta el programa de la Jornada sobre Bioenergia Forestal de la Val d'Aran.

29/05/2012 FRANC ALOU estem al youtube

FRANC ALOU hem publicat el video informatiu sobre les diferents fases del procés de generació d'estella forestal.

13/04/2012 al 1/06/2012 FRANC ALOU col·labora en les XXIX JORNADES TÈCNIQUES SILVÍCOLES EMILI GAROLERA

En el marc de les Jornades Tècniques Silvícoles que cada any organitza el Consorci Forestal de Catalunya (CFC), amb el suport d’ens i entitats lligades al món forestal, el proper 4 de maig tindrà lloc la jornada de Tractaments silvícoles als boscos de la Ribagorça: millora i aprofitament de productes en masses joves, on l’equip tècnic i d’obres forestals de Franc Alou col·laborem.

En aquesta ocasió visitarem rodals joves de coníferes dels boscos comunals del Pont de Suert i de Vilaller, on s’hi han realitzat aclarides de millora. Aquesta tipologia de bosc presenta una baixa rendibilitat en la seva explotació, però la tria i classificació del producte forestal ha permès fer econòmicament viable aquestes tasques mitjançant la producció d’estella forestal. L’estella produïda és el combustible de dues calderes de biomassa municipals, permetent un notable estalvi econòmic i energètic als ajuntaments, alhora que s’actua reduint el risc d’incendi i es recupera l’activitat forestal de la comarca. També visitarem diverses instal·lacions d’emmagatzematge i processament d’estella de la zona.

09/03/2012 - iBosc visita a FRANC ALOU enginyeria ambiental

El passat divendres 9 de març, el responsable del Grup de Treball d’Empreses Forestals Innovadores del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC), Òscar García, es va reunir amb Josep Plasencia, responsable de l’Àrea d’obres forestals, i amb Núria Sauquillo, responsable de l’Àrea tècnica de Franc Alou Enginyeria Ambiental. Posteriorment, es va fer una visita a la innovadora nau de l’empresa, construïda integrament de fusta, destinada a l’assecatge, emmagatzematge i a la transformació de la biomassa forestal. També es van visitar algunes de les obres forestals realitzades per Franc Alou, les calderes d’estella i els magatzems de biomassa dels pobles de Pont de Suert i Vilaller. La visita va ser realment interessant per ambdues parts i esperem en un futur puguem col·laborar de manera conjunta en el desenvolupament de projectes innovadors en benefici del sector forestal català.

ibosc visita FRANC ALOU enginyeria ambiental

16/02/2012 FRANC ALOU assisteix a la 37ª Fira Internacional de Maquinària Agrícola de Saragossa

El passat dijous 16 de Febrer el responsable de iBosc va assistir a FIMA Agrícola, 37 Fira Internacional de Maquinària Agrícola de Saragossa, juntament amb representants de les empreses: FRANC ALOU enginyeria ambiental, empresa de serveis tècnics d’enginyeria i assessorament ambiental, obres forestals i obres de suport a la ramaderia de muntanya especialitzada en la producció, distribució i venda de biomassa (llenya, estella i pèl·let), MAQUINARIA LLIRÓ de Manresa, empresa especialitzada en la venda, lloguer i reparació de maquinària agrícola, forestal i de jardineria i AGRÍCOLA BERGA, empresa situada a Berga especialitzada en la venda i reparació de productes pels agricultors, jardiners, forestals, professionals de la neteja i particulars.

ibosc.ctfc.ca - Assistència a FIMA Agrícola 2012

23/02/2010 Dos empreses de biomassa premiades al Pallars Jussà

El Consell Comarcal del Pallars Jussà va atorgar dissabte els premis de la setena edició de Jove Emprenedor/a 2009. Dos empreses de producció de biomassa es van emportar el primer i segon premi. El primer guardó va ser per a l'empresa Franc Alou Enginyeria Ambiental SCP, del poble d'Envall, municipi de la Torre de Capdella i el segon per a Biomas Pallars Isona i Conca Dellà. El president de PIMEC, Josep González, va entregar els guardons.

EL SEGRE (22/02/2010) - Dos empreses de biomassa premiades al Pallars Jussà

03/01/2010 Vilaller aprova un conveni per aprofitar la biomassa forestal per a la calefacció

L'Ajuntament de Vilaller va aprovar dimecres passat durant una sessió plenària un preconveni amb una empresa especialitzada amb seu a la Vall Fosca per realitzar un estudi sobre la rendibilitat de l'aprofitament de la biomassa forestal per implantar un sistema de calefacció en diversos equipaments del municipi.
Segons va explicar l'alcalde de Vilaller, Jaume Monsó, el preconveni amb l'empresa de la Vall Fosca contempla l'estudi de la possibilitat d'instal·lar aquest tipus d'energia elèctrica a l'escola de primària, en el menjador escolar d'aquest centre educatiu i a la Casa de Cultura de la població. El preconveni aprovat és només per estudiar la viabilitat d'aquest nou sistema de calefacció que s'està començant a implantar en nombrosos municipis de l'Estat.

Per saber-ne més...